Rapport

The Jerusalem Tavern

Type? Pub. Engels.
Wie? Louis [3], Roelof [1]
Laatste bezoek? 14 februari 2003
Waar? 55 Britton Street, Clerkenwell, London EC1M 5NA, tel: 0171 490 4281, fax: 0171 253 3838
Hoe? Met de Underground, halte Farringdon (lijnen 'Circle' of 'Metropolitan'). Klein eindje lopen. Terug klein eindje kruipen.
Wat?
Pub, of eigenlijk pubje. Niet zo groot, wel veel niveau-verschillen (fysisch dan, niet qua bezoek). De WC's zijn beneden, maar daarvoor moet je wel eerst omhoog (ook om bij de tap te komen). Er is een beperkt aantal zitplaatsen buiten. Verzamelplaats van lokaal werkvolk (driedelig en mantelpak, maar ook spijker).
Dit is zo'n pub die eigendom is van een bierbrouwerij, St. Peter's uit Suffolk. Het lijkt allemaal heel oud (de brouwerij dan), maar is gesticht in 1996. Diverse bieren: Best Bitter, Strong Ale, en een grapefruit-bier. Klinkt vies, is het niet. Alle St. Peter's biertjes te verkrijgen in de traditionele flesjes (ook om mee te nemen).
De pub is wel heel oud, en dat valt er ook wel aan af te zien. Pas op: het meubilair, en vooral losstaande stoelen en tafels, is enigszins wankel. Niet te zwaar leunen.
Plus? Lekkere bieren, leuk interieur, hoog 'Vriendschap'-gehalte.
Min? Ligging, meubilair, uitzicht.
En? Eigenlijk moeten we hier nog eens terugkomen om een definitief oordeel te vellen.
Meer? Wij hebben er weinig van gezien (althans, kunnen ons er weinig van herinneren), maar Clerkenwell schijnt oude wijk te zijn.


Kaartje
Stapje terugWatje!Tips'n'Tricks 4 Travellers